Depa Jumpa dah

Boson baharu !!!

Mengukur Makna Medan

Teori Medan Kuantum

Fizik Tenaga Tinggi

Kamu minat kah ?

Konfederasi lawan Persekutuan

Mustang | AMUK | Maisara | Kazmar

Sunday, October 29, 2006

Ape ke benda ni...



Pelik-pelik betul. Sebelum nie kes putra-lrt. Skrang star-lrt pulak. Hmm...kalau kat Jerman camni...penumpang boleh saman. Actually, semua penumpang boleh menyaman.

Tapi...biasa lah. Orang melayu kan baik. Bukan apa....once org ramai start menyaman syarikat pengedali lrt, depa akan lebih serius dan lebih prihatin.

p/s: Skrang...mana lebih bagus? Keretapi tanpa pemandu atau dengan pemandu ??

Tuesday, October 24, 2006

syawal.f

real function syawal(tarikh,tahun)

include '1syawal.inc'

real tarikh,tahun
real syahdu
real sepi
real takbir,tahmid,tasbih
integer i
real solat,khutbah,salam,simulasi data,meeting Ingrid

common/pagi/ solat,khutbah,salam
common/lewat pagi/ kerja,meeting CAL
common/petang/ solat,simulasi data,meeting Ingrid


*--------------------------------------*
if(.not.(1syawal.eq.takbir) return
if(.not.(1syawal.eq.tahmid) return
if(.not.(1syawal.eq.tasbih) return
*--------------------------------------*

do i=1,kerja
if(kerja(i).eq.8pagi) then
kerja(i)=solat+khutbah+salam
endif
if(kerja(i).ge.11pagi) then
kerja(i)=meeting CAL+kerja(i)
endif
if(kerja(i).le.7malam)then
kerja(i)=solat+simulasi data+meeting Ingrid
enddo

*----------------------------------------------------------*
write(*,*) '1sywal', kerja
write(*,*) sepi,syahdu


return
end

Malam Raya....

Time ni.....malam raya. Baru jerk balik melantak kat kedai turki sebelah masjid kat Bahrenfelder Strasse. Posa pon dah berakhir.Syawal pon menjelma. Masa melangkah masuk kedai tu, tokey kedai berjabat tangan ngan aku.


"Ramazan Bayramı...,"katenya sambil aku menyambut jabat salamnye.


Imam muda yang slalu baca khutbah jumaat pon ader....tengah berbual2 ngan tokey kedai. Kami juga berjabat salam mengucapkan Ramazan Bayramı.

Ini lah dia santapan malam raya aku. Nasi cap turki, ayam panggang kicap,sedikit daging kambing bebiri & salat. Tak lupe menu kewajipan org2 turki, brot (ataupon org melayu panggil roti).Semua dengan harga 5euro (air teh percuma)

Menjamu selera memang seronok. Tapi lagi seronok kalau dpt bersama-sama ngan keluarga. Best jugak kalau yang tersayang ader sekali. Huhuhuhu....sedey lah .




p/s: Sengaja upload gambor sebab ader org kampong nak tengok.
Hahahaha ;-)






Monday, October 23, 2006

Pagi 30 Ramadhan

Tatkala ini, di Malaysia pasti orang-orang sibuk mengemas rumah, bersedia utk memasak lauk pauk raya. Wah....seronok bunyinyee....

Waktu menulih kat blog nie, cuaca kat luar mendung....hujan renyai2.....daun2 kuning berterbangan....

Kali pertama menyambut Syawal di perantauan....macam-macam rase. Tak leh nak describe...

Tapi...walau apa pun....syukur lah dapat menharungi Ramadhan dengan tabah & penuh keimanan.

Esok, 1 Syawal....aku kena kerja. Hmm....ape lah raya kali ni utk aku ???

p/s : syahdu plak ....

Sunday, October 22, 2006

Rasmi....dah

Skrang....aku nak blogging sini secara resminya. Lepas tweak sana-sini , cut & paste kat template, aku rase aku puas hati dengan presentation nya.

Now, enjoy.

p/s : sila ke sini utk blajar pasal tweaking nie.

Friday, October 20, 2006

Baru Update

Hari ni baru update template baru utk blog ni. Insya-allah lepas ni....boleh nulih banyak2 kat sini.

Hope fully ;-)

p/s : currently blogging kat sini